Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący w formie i smaku karp – w postaci roladek z leśnymi grzybami i delikatnym, lekko grzybowym sosem.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13512
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 298
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13512
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 127
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 298
Składniki
Na łyżce masła zeszklić cebulę. Dorzucić rozmrożone i pokrojone grzyby. Wymieszać i usmażyć. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.
Solą i pieprzem przyprawić też karpia (od strony bez skóry). Nałożyć farsz grzybowy. Zwinąć i obwiązać dratwą (jeśli filety są grube, trzeba je lekko przyciąć).
Roladki obsmażyć na łyżce masła. Przełożyć na deskę. Na tę samą patelnię dać trochę masła (dobrze, aby zostało tam trochę grzybów, które wypadną podczas smażenia ryby). Gdy się rozgrzeje, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Wlać wino, odparować. Dolać śmietankę. Wymieszać. Po chwili do sosu przełożyć roladki. Przykryć i dusić do miękkości.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą. Posłodzić. Wlać ocet i oliwę. Dorzucić posiekaną zieleninę.
Roladkę nałożyć na talerz. Polać sosem. Concasse podać w małej miseczce.