Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący w formie i smaku karp – w postaci roladek z leśnymi grzybami i delikatnym, lekko grzybowym sosem.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 46
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 250
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 33
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2113
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 46
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 250
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 33
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2113
Składniki
Na łyżce masła zeszklić cebulę. Dorzucić rozmrożone i pokrojone grzyby. Wymieszać i usmażyć. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.
Solą i pieprzem przyprawić też karpia (od strony bez skóry). Nałożyć farsz grzybowy. Zwinąć i obwiązać dratwą (jeśli filety są grube, trzeba je lekko przyciąć).
Roladki obsmażyć na łyżce masła. Przełożyć na deskę. Na tę samą patelnię dać trochę masła (dobrze, aby zostało tam trochę grzybów, które wypadną podczas smażenia ryby). Gdy się rozgrzeje, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Wlać wino, odparować. Dolać śmietankę. Wymieszać. Po chwili do sosu przełożyć roladki. Przykryć i dusić do miękkości.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą. Posłodzić. Wlać ocet i oliwę. Dorzucić posiekaną zieleninę.
Roladkę nałożyć na talerz. Polać sosem. Concasse podać w małej miseczce.