Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący w formie i smaku karp – w postaci roladek z leśnymi grzybami i delikatnym, lekko grzybowym sosem.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1621
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 161
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21623
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1621
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 161
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 21623
Składniki
Na łyżce masła zeszklić cebulę. Dorzucić rozmrożone i pokrojone grzyby. Wymieszać i usmażyć. Pod koniec przyprawić solą i pieprzem.
Solą i pieprzem przyprawić też karpia (od strony bez skóry). Nałożyć farsz grzybowy. Zwinąć i obwiązać dratwą (jeśli filety są grube, trzeba je lekko przyciąć).
Roladki obsmażyć na łyżce masła. Przełożyć na deskę. Na tę samą patelnię dać trochę masła (dobrze, aby zostało tam trochę grzybów, które wypadną podczas smażenia ryby). Gdy się rozgrzeje, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Wlać wino, odparować. Dolać śmietankę. Wymieszać. Po chwili do sosu przełożyć roladki. Przykryć i dusić do miękkości.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Przyprawić solą. Posłodzić. Wlać ocet i oliwę. Dorzucić posiekaną zieleninę.
Roladkę nałożyć na talerz. Polać sosem. Concasse podać w małej miseczce.