Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka w sosie pomidorowym to świetny i prosty pomysł na obiad. Uwielbiam sos pomidorowy a dziś postanowiłam dołożyć do tego filet z kurczaka. Danie wyszło niezwykle przepyszne i bardzo serdecznie Wam polecam. Wystarczy do mięsa dołożyć ziemniaki ulubioną surówkę i obiad gotowy.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 536
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 536
Składniki
Rozpuszczam masło i dodaję pieczarki pokrojone na mniejsze kawałki oraz cebulę również drobno pokrojoną. To wszystko podsmażam kilka minut i przyprawiam sól oraz pieprz. Przygotowuję mięso. Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa przyprawiam. Na kawałki kurczaka układam podsmażone pieczarki i cebulę oraz odrobinę sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach. Roladki delikatnie zwijam w rulon. Przygotowuję sos. Wszystkie składniki umieszczam w misce przyprawiam i dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam ma 220 stopni. Filet z kurczaka układam w naczyniu żaroodpornym każdy kawałek obok siebie. Zalewam sosem pomidorowym. Tak przygotowane mięso piekę w piekarniku około 40 minut. 5 minut przed końcem posypałam jeszcze startym serem żółtym. u mnie tyle wystarczyło by filet z kurczaka był mięciutki i soczysty. Na koniec można jeszcze posypać świeżą matką pietruszki. Mięso wyszła niezwykle mięciutkie i soczyste. Podałam go z ziemniakami i surówką z kapusty białej.