Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kurczaka z orzechami w cieście

Przepis dnia 2017-07-05
Roladki z kurczaka z orzechami w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 7524

Dodano:

Odsłon: 7938

Mięso nadziane jest orzechami, natką pietruszki i parmezanem, całość otoczona chrupiącym i delikatnym ciastem francuskim. Do tego w zupełności wystarczy surówka ze świeżych warzyw i sycący obiad gotowy. Polecam!

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 500g ciasta francuskiego (2 płaty)
  • 100g orzechów włoskich
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso nacinamy wzdłuż (tak jakbyśmy chcieli przeciąć filet na dwie połówki, jednak nie rozcinamy ich do końca), Po rozłożeniu powstanie nam jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijamy lekko tłuczkiem, uważając, by nie porwało się na kawałki. Mięso nacieramy oliwą, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Na każdy kawałek mięsa wykładamy po łyżce natki pietruszki, orzechów i parmezanu. Mięso zwijamy w roladki. Gotowe roladki układamy na cieście francuskim, ciasto musi być na tyle duże, by przykryło mięso. Mięso układamy około 2 cm od brzegu ciasta, nakrywamy drugą częścią ciasta. Możemy również utworzyć warkocz z ciasta, instrukcję znajdziecie na Youtube. Mięso układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Roladki pieczemy około 40 minut w 190 stopniach, aż ciasto nabierze złotego koloru.

    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń