Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-10-2017
Kurczak to częsty gość na moim talerzu. Cenię go za smaczne i delikatne mięso oraz sporą zawartość białka. Lubię dodawać mu smaku i wplatać go w rozmaite połączenia składnikowe. Tym razem idealnie połączył się z zielonym pesto, które podczas pieczenia dodało mu aromatu i niezwykłej soczystości. Do tego suszone pomidory i wyrazista szynka parmeńska, które pozwoliły na jeszcze większą grę smaków i aromatów. Roladki podałam z moją ulubioną remuladą duńską. Kocham takie połączenia! :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 627
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22574
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14893
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 627
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Składniki
Pierś z kurczaka dzielimy na filety i rozbijamy je delikatnie przez folię spożywczą (aby zapobiec przerwaniu się mięsa). Rozbite filety układamy na kawałkach szynki parmeńskiej, smarujemy je pesto z oregano (lub innym ulubionym), a na wierzch układamy pokrojone suszone pomidory. Całość zawijamy w roladki, układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 25 - 30 minut.
Gotowe roladki podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie sprawdzą się lekkie sałatki oraz sosy. Ja podałam je z moją ulubioną remuladą duńską. Życzę smacznego! :)