uwielbiam farsz ze szpinaku z dodatkiem ricotty, zachęcam do zrobienia
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i ricottą
Składniki
- filet z piersi kurczaka ok 80 dag
- szpinak mrożony w liściach 1/2 opak
- ricotta 1 opak
- cebula 1 mała
- czosnek 1-2 ząbki
- 2 jajka, mąka i bułka tarta do panierowania
- olej
- sól, pieprz
Składniki
- filet z piersi kurczaka ok 80 dag
- szpinak mrożony w liściach 1/2 opak
- ricotta 1 opak
- cebula 1 mała
- czosnek 1-2 ząbki
- 2 jajka, mąka i bułka tarta do panierowania
- olej
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
1. mięso umyć, pokroić w poprzek na kotlety, rozbić, doprawić solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godz, 2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać szpinak, posolić, dusić do miękkości, dodać ser, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, 3. kotlety rozłożyć , na każdym położyć łyżkę farszu, zwinąć w roladkę, 4. jajka rozbić, odrobinę posolić, roladki panierować w mące, jajku i w bułce, smażyć na rumiano, smacznego
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 331

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 70

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2707
Ostatnio komentowane przepisy
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Komunia
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 331

Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 70

Przepis dnia
Karkówka w Coli i katchupie to pyszna propozycja na obiadek.Miesko wychodzi p...
Odsłon: 2707



Składniki
- filet z piersi kurczaka ok 80 dag
- szpinak mrożony w liściach 1/2 opak
- ricotta 1 opak
- cebula 1 mała
- czosnek 1-2 ząbki
- 2 jajka, mąka i bułka tarta do panierowania
- olej
- sól, pieprz
1. mięso umyć, pokroić w poprzek na kotlety, rozbić, doprawić solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na kilka godz, 2. rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek, dodać szpinak, posolić, dusić do miękkości, dodać ser, dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, 3. kotlety rozłożyć , na każdym położyć łyżkę farszu, zwinąć w roladkę, 4. jajka rozbić, odrobinę posolić, roladki panierować w mące, jajku i w bułce, smażyć na rumiano, smacznego
Prosto i smacznie. Super:)
Wspaniałe, smakowite roladki. Super nadzienie.;)