Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z lazanii"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 115
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 94
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 115
Składniki
Mieloną wieprzowinę wymieszaj z obraną i posiekaną cebulą, szczyptą soli, pieprzu oraz łyżeczką oregano.
W dużym garnku zagotuj 3-4 litry osolonej wody. Partiami wrzucaj płaty lazanii, krótko obgotuj, aby stały się elastyczne. Wyjmuj płaty, układaj je pojedynczo na desce lub tackach.
Na każdym płatku lazanii ułóż porcję mięsa, pozostawiając wolne brzegi. Lazanie zwijaj i układaj w naczyniu żaroodpornym miejscem łączenia do dołu.
Paprykę i marchewki posiekaj. Mrożoną fasolkę i brukselkę krótko obgotuj, odlej, przestudź, a poprzekrawaj na kawałki. Kukurydzę osącz.
W rondelku rozpuść masło, wsyp 2-3 łyżki mąki, krótko zasmaż. Mieszając, wlewaj mleko, a potem śmietanę. Dodaj przygotowane warzywa. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj 10 minut.
Sosem polej ruloniki. Posyp 5 dag startego parmezanu, zapiekaj ok. 40 min w 180 st.
czas ok. 70 min; porcja – 460 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety