Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ogórkiem kiszonym to soczysta i miękka karkówka, którą przygotujesz na klasyczny polski obiad.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Karkówkę rozbij na cienkie plastry. Z każdej strony oprósz solą, pieprzem, oregano i czosnkiem granulowanym. Natrzyj też delikatnie olejem z każdej strony z pomocą pędzelka. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie rozsmaruj po jednej stronie musztardę, dopraw oregano i czosnkiem granulowanym. Ogórki kiszone przekrój wzdłuż, a potem na pół, tworząc kształt słupków. Cebulę drobno posiekaj. Ułóż ogórki i cebulę na każdy plaster i zwiń roladki dość mocno. Obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć roladki z ogórkiem kiszonym i cebulą. Obsmaż z każdej strony aż mięso zrobi się rumiane. Wtedy zalej całość bulionem drobiowym, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Przełóż roladki na drugą stronę i zostaw na kolejne 20-30 minut pod przykryciem.
Do bulionu możesz opcjonalnie dodać śmietankę słodką albo mąkę, aby zagęścić go i zrobić sos. Roladki będą jednak świetnie smakować również bez niego.