Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z ogórkiem kiszonym to soczysta i miękka karkówka, którą przygotujesz na klasyczny polski obiad.
Smaczne danie :)
Odsłon: 326
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 293
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4751
Smaczne danie :)
Odsłon: 326
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 772
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 293
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4751
Składniki
Karkówkę rozbij na cienkie plastry. Z każdej strony oprósz solą, pieprzem, oregano i czosnkiem granulowanym. Natrzyj też delikatnie olejem z każdej strony z pomocą pędzelka. Odstaw na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie rozsmaruj po jednej stronie musztardę, dopraw oregano i czosnkiem granulowanym. Ogórki kiszone przekrój wzdłuż, a potem na pół, tworząc kształt słupków. Cebulę drobno posiekaj. Ułóż ogórki i cebulę na każdy plaster i zwiń roladki dość mocno. Obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć roladki z ogórkiem kiszonym i cebulą. Obsmaż z każdej strony aż mięso zrobi się rumiane. Wtedy zalej całość bulionem drobiowym, dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Przełóż roladki na drugą stronę i zostaw na kolejne 20-30 minut pod przykryciem.
Do bulionu możesz opcjonalnie dodać śmietankę słodką albo mąkę, aby zagęścić go i zrobić sos. Roladki będą jednak świetnie smakować również bez niego.