Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z pekińskiej,szynki,sera i smażonej wątróbki.

Roladki z pekińskiej,szynki,sera i smażonej wątróbki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 818 Ocena: 15809

Dodano:

Odsłon: 1221

Danie może trochę dziwne bo z wątróbką,ale roladki wyszły bardzo smaczne:)

Składniki

  • wątróbka drobiowa 25dkg
  • cebula 1 średnia
  • smalec gęsi 1 łyżka
  • pieprz,sól
  • majeranek 1 łyżeczka
  • kapusta pekińska 6 liści
  • szynka 12 plasterków
  • ser żółty 6 plasterków
  • ogórek konserwowy 1-2 szt.
  • masło
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wątróbkę oczyścić z włókien i umyć.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu,gdy lekko się zrumieni wrzucić wątróbkę i smażyć około 10min.Na końcu doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem.
    Liście kapusty zblanszować 2 min.Wystudzić.
    Na liściu położyć dwa plasterki szynki,wątróbkę,ser żółty oraz plasterek ogórka.

  2. Zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć cieńkie plasterki masła.Zapiekać w 190st.około 1/2 godz.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń