Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może trochę dziwne bo z wątróbką,ale roladki wyszły bardzo smaczne:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14076
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16032
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6449
Składniki
Wątróbkę oczyścić z włókien i umyć.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu,gdy lekko się zrumieni wrzucić wątróbkę i smażyć około 10min.Na końcu doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem. Liście kapusty zblanszować 2 min.Wystudzić. Na liściu położyć dwa plasterki szynki,wątróbkę,ser żółty oraz plasterek ogórka.
Zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć cieńkie plasterki masła.Zapiekać w 190st.około 1/2 godz.
Smacznego życzę!