Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może trochę dziwne bo z wątróbką,ale roladki wyszły bardzo smaczne:)
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 453
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1900
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 453
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8693
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3101
Polecam.
Odsłon: 1900
Składniki
Wątróbkę oczyścić z włókien i umyć.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu,gdy lekko się zrumieni wrzucić wątróbkę i smażyć około 10min.Na końcu doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem. Liście kapusty zblanszować 2 min.Wystudzić. Na liściu położyć dwa plasterki szynki,wątróbkę,ser żółty oraz plasterek ogórka.
Zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć cieńkie plasterki masła.Zapiekać w 190st.około 1/2 godz.
Smacznego życzę!