Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie może trochę dziwne bo z wątróbką,ale roladki wyszły bardzo smaczne:)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6944
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1098
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2141
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6944
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1098
Składniki
Wątróbkę oczyścić z włókien i umyć.Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na smalcu,gdy lekko się zrumieni wrzucić wątróbkę i smażyć około 10min.Na końcu doprawić do smaku solą,pieprzem i majerankiem. Liście kapusty zblanszować 2 min.Wystudzić. Na liściu położyć dwa plasterki szynki,wątróbkę,ser żółty oraz plasterek ogórka.
Zawinąć i układać w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu położyć cieńkie plasterki masła.Zapiekać w 190st.około 1/2 godz.
Smacznego życzę!