Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z pieczarkami to ciekawa propozycja dania obiadowego, która podpasuje całej rodzinie, także najmłodszym. Wewnątrz znajdują się nie tylko grzyby, ale również mozzarella, która scala razem cały farsz i nadaje mu ciekawego smaku.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6922
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5171
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2195
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6922
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5171
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2195
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je na cienkie kotlety, które rozbij tłuczkiem do mięsa. Jajka ugotuj na twardo.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Pieczarki oczyść i posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i podsmaż ją na złoty kolor. Następnie dołóż pieczarki i smaż całość przez 15 minut, do całkowitego odparowania płynu. Zawartość patelni przenieś do miski. Do farszu dodaj posiekane drobno jajka oraz tarty ser. Wszystko wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przygotuj mięso. Każdy kotlet natrzyj solą i pieprzem. Na każdy z nich ułóż ok. 2 łyżki farszu po jednej stronie dłuższego boku. Zwiń kotlet i uformuj roladę. Zabezpiecz ją wykałaczkami. Powtórz czynność dla pozostałych kotletów.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy na średnim ogniu. Smaż roladki, kładąc je szwem do dołu, przez ok. 10 minut z każdej strony. Podsmażone roladki przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej je śmietaną wymieszaną z wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza przez 30 minut. Roladki z pieczarkami podawaj na ciepło z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego i surówki.