Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z pieczarkami i cebulą"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103154
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5865
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103154
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5865
Składniki
Schab kroję na plasterki, rozbijam i posypuję pieprzem i solą. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, podsmażam na oleju i doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Jeżeli mamy duże plasterki sera żółtego to kroimy na pół, na każdy rozbity schab dajemy pół plasterka sera żółtego.
Na ser daję po łyżce pieczarek. Zwijam roladki. Spinam wykałaczkami. Jajko roztrzepuję, doprawiam pieprzem i solą.
Każdą roladkę obtaczam najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażam z każdej strony.
Potem podsmażone roladki wkładam do formy, podlewam tłuszczem i wodą i piekę około godziny w temp. 180°C.
Roladki podaję z dowolnymi dodatkami.
120 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4-5 porcjiŹródło: Kobieta i życie