Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z pieczarkami i cebulą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Schab kroję na plasterki, rozbijam i posypuję pieprzem i solą. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, podsmażam na oleju i doprawiam do smaku pieprzem i solą.
Jeżeli mamy duże plasterki sera żółtego to kroimy na pół, na każdy rozbity schab dajemy pół plasterka sera żółtego.
Na ser daję po łyżce pieczarek. Zwijam roladki. Spinam wykałaczkami. Jajko roztrzepuję, doprawiam pieprzem i solą.
Każdą roladkę obtaczam najpierw w mące, potem w jajku i na koniec w bułce tartej i podsmażam z każdej strony.
Potem podsmażone roladki wkładam do formy, podlewam tłuszczem i wodą i piekę około godziny w temp. 180°C.
Roladki podaję z dowolnymi dodatkami.
120 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,50 zł
Przepis na 4-5 porcjiŹródło: Kobieta i życie