Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne roladki, zamiast kolejnego schabowego.
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6315
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29698
Cenisz szybko przygotowane desery? Nie lubisz ociekających tłuszczem wypieków...
Odsłon: 6315
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 29698
Składniki
Cebule obrać i pokroić w kostkę. W garnuszku na odrobinie margaryny podsmażyć cebulę. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach (ja wcześniej je jeszcze obieram) i dodać do podsmażonej na złoty kolor cebulki. Przyprawić odrobiną soli, pieprzu i vegety. Dusić do miękkości i jeśli po spróbowaniu trzeba doprawić.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić na kawałki. Roztłuc tłuczkiem tak jak kotlety schabowe. Następnie faszerować pieczarkami i kawałkami sera żółtego - zawijać w roladki (jeśli będą potrzeba poprzebijać wykałaczką aby się nie rozwijały). Obtoczyć w podwójnej panierce, czyli: jajka rozbić i rozbełtać dodając sól i pieprz. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej, jeszcze raz w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.