Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 25
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26531
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę. 3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.