Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1180
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1180
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę. 3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu.
4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej. 5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 7. Smacznego.