Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bajeczne roladki z nadzieniem śmietanowym z warzywami, zatopione w sosie serowym.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6324
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6324
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
1. Fileta kroimy w plastry, rozbijamy.
2. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
5. Przyprawiamy pieprzem oraz sola.
6. Podlewamy odrobiną wody i dodajemy kostkę rosołową.
7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody zimniej i wlewamy do grzybów, chwilę gotujemy.
8. Serek śmietankowy przekładamy do naczynia.
9. Rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do serka.
10. Szczypiorek drobno siekamy, połowę mieszamy z serkiem.
11. Farszem smarujemy każdy kawałek mięsa.
12. Cukinie obieramy i kroimy w plastry, po jednym kawałku układamy na farszu.
13. Zawijamy Ciasno roladki.
14. Obtaczamy w mące.
15. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
16. Wykładamy do naczynia.
17. Polewamy sosem serowo – pieczarkowy,
18.Dekorujemy szczypiorkiem, 19.Danie gotowe, 20.. Smacznego.