Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z soli ze szpinakiem"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35414
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 363
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9162
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35414
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 363
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9162
Składniki
Szpinak opłucz, porwij i wrzuć na patelnię, na której smaży się pokrojony w plasterki czosnek. Skrop go sokiem z cytryny. Po kilku minutach szpinak na patelni zalej śmietanką, przemieszaj, chwilę duś razem, przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Rozłóż opłukane filety ryby, oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Na każdym płacie ułóż po porcji szpinaku, po jednym suszonym pomidorze i czarnej oliwce. Zwiń każdy filet w roladkę począwszy od ogona, a następnie zepnij wykałaczką. Ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym olejem. Zapiekaj 30 minut w 180°C.
Przygotuj sos. Roztop masło, wlej wino, śmietankę (dolewaj ją powoli, cały czas mieszając). Po chwili dodaj wywar. Doprowadź do wrzenia, stale mieszając. Dopraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny, dodaj posiekany koperek.
Zaraz po upieczeniu rybę ostrożnie przełóż na talerze, polej sosem i od razu podawaj. Do roladek możesz podać ryż ugotowany na sypko.
<strong>: 90 minut Porcja: 200 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie