Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie świąteczne, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki faszerowane wątróbką drobiową, zawinięte w aromatyczny boczek, który sprawia, że roladki są soczyste i smaczne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12054
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16750
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5448
Składniki
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Następnie dodaję oczyszczoną, umytą drobno pokrojoną wątróbkę, smażę około 10 minut. Cebulę z wątrobą przekładam do naczynia blendera, wsypuję bułkę tartą, majeranek, sól, pieprz i blenduję około 2 minut.
3. Każdy plaster mięsa smaruję 2 łyżkami farszu z wątróbki.
4. Dłuższe boki mięsa składam do środka, następnie mięso zwijam w roladki. 5. Każdą roladkę owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju w rondelku. Następnie wlewam wodę, wino, dodaję kostkę rosołową, śliwki suszone, wsypuję sól, pieprz, tymianek, gotuję około 30 minut. Na koniec lekko blenduję blenderem.
2. Roladki po upieczeniu podaję z sosem śliwkowym i ziemniakami. 3. Smacznego.