Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze roladki z wytrybowanych udek z kurczaka, przyprawione ulubionymi przyprawami i nadziane ulubionymi dodatkami to fajna propozycja na smaczny obiad.
nitka kuchenna, naczynie żaroodporne,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Z udek kurczaka usunąć kości. Powstały płat mięsa bez kości rozłożyć na desce, delikatnie rozbić tłuczkiem i oprószyć przyprawami. Na każdym płacie udka rozłożyć kilka suszonych pomidorów, położyć porcje ogórka konserwowego, porcje sera żółtego pokrojoną w piórka cebulę oraz zwinięty w rulon plasterek szynki. Całość zwinąć ciasno w roladkę. Każdą roladkę z wierzchu obsypać papryką czerwoną oraz przyprawą do kurczaka. Obwiązać nitką kuchenną. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego z tłuszczem. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec do miękkości mięsa. Na początku piec pod przykryciem, a pod koniec przykrywkę zdjąć, aby roladki mogły nabrać ładnego koloru. Po upieczeniu nitkę z roladek zdjąć. Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przekąskę krojąc na grubsze plastry.