Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roladki, ze względu na różnorodność nadzienia, za każdym razem mogą smakować inaczej
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1270
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1776
Składniki
1. kotlety rozbić cienko, posypać solą i pieprzem, odstawić na chwilę, 2. cebulę pokroic w plastry, ogórki i paprykę w paski, 3. kotlety posmarować cienko musztardą, na każdy położyć plaster boczku, cebuli, paski papryki i ogórka, zwinąć roladkę, 4. rozgrzać smalec, roladki obsmażyć na rumiano, przełożyć do rondla, zalać wrzątkiem, resztę cebuli i czosnek poddusić, dodać do mięsa, wlać łyżkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu, gdy kotlety będą prawie miękkie wyjąć z wywaru, wywar zmiksować, zagęścić zasmażką, doprawić do smaku, 5. roladki włożyć do sosu, gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu, uważać żeby się nie przypaliło, smacznego