Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roladki, ze względu na różnorodność nadzienia, za każdym razem mogą smakować inaczej
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Składniki
1. kotlety rozbić cienko, posypać solą i pieprzem, odstawić na chwilę, 2. cebulę pokroic w plastry, ogórki i paprykę w paski, 3. kotlety posmarować cienko musztardą, na każdy położyć plaster boczku, cebuli, paski papryki i ogórka, zwinąć roladkę, 4. rozgrzać smalec, roladki obsmażyć na rumiano, przełożyć do rondla, zalać wrzątkiem, resztę cebuli i czosnek poddusić, dodać do mięsa, wlać łyżkę sosu sojowego, dusić na małym ogniu, gdy kotlety będą prawie miękkie wyjąć z wywaru, wywar zmiksować, zagęścić zasmażką, doprawić do smaku, 5. roladki włożyć do sosu, gotować jeszcze przez kilka minut na małym ogniu, uważać żeby się nie przypaliło, smacznego