Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i dietetyczne roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem.
Filety płuczemy, suszymy, jeśli są grube przecinamy wzdłużnie i każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Świeży szpinak przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż stanie się miękki, mieszamy co chwilkę. Podgrzewanie trwa około 2-3 minut. Jeśli macie mrożony szpinak, rozmrażacie go na sitku, najlepiej dwie godziny przed przygotowaniem obiadu. Rozmrożony szpinak należy odcisnąć.
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szpinakiem, jajkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek żółtego sera oraz porcję szpinaku. Zawijamy roladki.
Roladki można ugotować na dwa sposoby. Pierwszy to w specjalnym parowarze elektrycznym – układamy mięso na szufladkę i włączamy parowar na ok 20 minut.
Drugi sposób to ugotowanie roladek w metalowym sitku i garnku – do garnka wlewamy 1 szklankę wody, wkładamy sitko, tak aby nie dotykało wody, układamy roladki, przykrywamy pokrywką i gotujemy na paprze przez ok. 20 minut.
Gotowe roladki podajemy z sałatką i ziemniaczkami
Ulubione smaki mojej rodzinki - piersi z kurczaka i pory...
Odsłon: 35028
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 82
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4807
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 70
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 26
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 82
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4807
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 70
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 26
Składniki
Filety płuczemy, suszymy, jeśli są grube przecinamy wzdłużnie i każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Świeży szpinak przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż stanie się miękki, mieszamy co chwilkę. Podgrzewanie trwa około 2-3 minut. Jeśli macie mrożony szpinak, rozmrażacie go na sitku, najlepiej dwie godziny przed przygotowaniem obiadu. Rozmrożony szpinak należy odcisnąć. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szpinakiem, jajkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek żółtego sera oraz porcję szpinaku. Zawijamy roladki. Roladki można ugotować na dwa sposoby. Pierwszy to w specjalnym parowarze elektrycznym – układamy mięso na szufladkę i włączamy parowar na ok 20 minut. Drugi sposób to ugotowanie roladek w metalowym sitku i garnku – do garnka wlewamy 1 szklankę wody, wkładamy sitko, tak aby nie dotykało wody, układamy roladki, przykrywamy pokrywką i gotujemy na paprze przez ok. 20 minut. Gotowe roladki podajemy z sałatką i ziemniaczkami
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 40
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 238