Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolady ze schabu nadziane smacznym szpinakiem z dodatkiem sera mozzarelli to fajna i smaczna propozycja obiadowa.
tłuczek, nóż, deska , naczynia do panierki, patelnia, praska do czosnku, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Składniki
Schab pokroić na plastry , opłukać wysuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić marynatę z oleju , sosu sojowego czosnku , ziół prowansalskich oraz pieprzu i soli. Natrzeć marynatą kotlety i zostawić w chłodnym miejscu do 2 godzin. Szpinak rozmrozić odcisnąć nadmiar wody. Podsmażyć na maśle dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylie, pieprz i soli do smaku. Kotlety wyjąc rozłożyć, na każdym kotlecie rozłożyć porcję szpinaku , nałożyć po grubszym plasterku mozzarelli, zwinąć. Następnie obtaczać w jajku oraz panierować bułce tartej z dodatkiem mąki. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Podajemy z ziemniakami oraz ulubioną surówką.