Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję rolady i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Dziś moje rolady z pesto i suszonych pomidorów.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 698
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 559
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 698
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 559
Składniki
Mięso wieprzowe ( od szynki ) pociąć na rolady, rozbić tłuczkiem, posolić, lekko oprószyć pieprzem, posmarować pesto na bazie suszonych pomidorów w ziołach z pestkami dyni. Następnie z jednego boku rozłożyć suszone pomidory u mnie dużo bo lubimy bardzo. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Włoży do brytfanki na rozgrzane masło klarowne. Smażyć do miękkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą. Po upieczeniu wytworzony sos zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Gotowe rolady podać w całości lub pokrojone pod skosem na grubsze plastry. polać sosem.