Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję rolady i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Dziś moje rolady z pesto i suszonych pomidorów.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6918
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5155
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2165
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6918
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5155
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2165
Składniki
Mięso wieprzowe ( od szynki ) pociąć na rolady, rozbić tłuczkiem, posolić, lekko oprószyć pieprzem, posmarować pesto na bazie suszonych pomidorów w ziołach z pestkami dyni. Następnie z jednego boku rozłożyć suszone pomidory u mnie dużo bo lubimy bardzo. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Włoży do brytfanki na rozgrzane masło klarowne. Smażyć do miękkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą. Po upieczeniu wytworzony sos zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Gotowe rolady podać w całości lub pokrojone pod skosem na grubsze plastry. polać sosem.