Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję rolady i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Dziś moje rolady z pesto i suszonych pomidorów.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 940
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 533
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 940
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 533
Składniki
Mięso wieprzowe ( od szynki ) pociąć na rolady, rozbić tłuczkiem, posolić, lekko oprószyć pieprzem, posmarować pesto na bazie suszonych pomidorów w ziołach z pestkami dyni. Następnie z jednego boku rozłożyć suszone pomidory u mnie dużo bo lubimy bardzo. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Włoży do brytfanki na rozgrzane masło klarowne. Smażyć do miękkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą. Po upieczeniu wytworzony sos zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Gotowe rolady podać w całości lub pokrojone pod skosem na grubsze plastry. polać sosem.