Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję rolady i to z różnych gatunków mięs i z różnymi dodatkami. Dziś moje rolady z pesto i suszonych pomidorów.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414555
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Składniki
Mięso wieprzowe ( od szynki ) pociąć na rolady, rozbić tłuczkiem, posolić, lekko oprószyć pieprzem, posmarować pesto na bazie suszonych pomidorów w ziołach z pestkami dyni. Następnie z jednego boku rozłożyć suszone pomidory u mnie dużo bo lubimy bardzo. Całość ciasno zwinąć w rolady, obwiązać nitką kuchenną. Włoży do brytfanki na rozgrzane masło klarowne. Smażyć do miękkości mięsa od czasu do czasu podlewając sosem wytworzonym podczas pieczenia, a w razie konieczności podlać ciepłą wodą. Po upieczeniu wytworzony sos zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie. Gotowe rolady podać w całości lub pokrojone pod skosem na grubsze plastry. polać sosem.