Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4902
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 44
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Plastry mięsa dość mocno rozbijamy, nacieramy przyprawą do wołowiny i solą (ja używam takiej zmiękczajacej mięso). Wstawiamy do lodówki.
Cebulę kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy na nim marchewkę i cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem. Ogórki trzemy na tarce, dodajemy do nich ostudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokladnie mieszamy.
Każdy plaster mięsa smarujemy musztardą, nakładamy po plastrze boczku i 1/4 farszu. Zawijamy, obwiązujemy mocno nicią. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy rolady z każdej strony, podlewamy bulionem wołowym tak żeby rolady były przykryte (można wrzucic też kilka suszonych grzybków). Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Kiedy rolady będą juz gotowe wyjmujemy je z rondla, wywar przecedzamy, w razie potrzeby doprawiamy, zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą, na koniec można dodać łyżkę posiekanej natki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i kapusta czerwoną.