Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8359
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3105
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2066
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117964
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8359
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3105
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2066
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1522
Składniki
Plastry mięsa dość mocno rozbijamy, nacieramy przyprawą do wołowiny i solą (ja używam takiej zmiękczajacej mięso). Wstawiamy do lodówki.
Cebulę kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy na nim marchewkę i cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem. Ogórki trzemy na tarce, dodajemy do nich ostudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokladnie mieszamy.
Każdy plaster mięsa smarujemy musztardą, nakładamy po plastrze boczku i 1/4 farszu. Zawijamy, obwiązujemy mocno nicią. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy rolady z każdej strony, podlewamy bulionem wołowym tak żeby rolady były przykryte (można wrzucic też kilka suszonych grzybków). Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Kiedy rolady będą juz gotowe wyjmujemy je z rondla, wywar przecedzamy, w razie potrzeby doprawiamy, zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą, na koniec można dodać łyżkę posiekanej natki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i kapusta czerwoną.