Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Plastry mięsa dość mocno rozbijamy, nacieramy przyprawą do wołowiny i solą (ja używam takiej zmiękczajacej mięso). Wstawiamy do lodówki.
Cebulę kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce. Na patelni rozgrzewamy masło, przesmażamy na nim marchewkę i cebulę, przyprawiamy solą i pieprzem. Ogórki trzemy na tarce, dodajemy do nich ostudzoną cebulę z marchewką. Dodajemy jajko i bułkę tartą, dokladnie mieszamy.
Każdy plaster mięsa smarujemy musztardą, nakładamy po plastrze boczku i 1/4 farszu. Zawijamy, obwiązujemy mocno nicią. W rondlu rozgrzewamy olej, obsmażamy rolady z każdej strony, podlewamy bulionem wołowym tak żeby rolady były przykryte (można wrzucic też kilka suszonych grzybków). Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Kiedy rolady będą juz gotowe wyjmujemy je z rondla, wywar przecedzamy, w razie potrzeby doprawiamy, zagęszczamy mąką rozrobioną z wodą, na koniec można dodać łyżkę posiekanej natki. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i kapusta czerwoną.