Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są już u mnie jedne rolady wołowe, ale ciągle próbowałam ulepszyć tamten przepis - wydaje mi się, że się udało :)
Mięso rozbijamy na płaskie plastry. Najlepiej włożyć je w tym celu do woreczka foliowego, wtedy mięso nie będzie się rozpadać. Każdy plaster posypujemy czosnkiem granulowanym i pieprzem z obu stron. Jedna stronę mięsa smarujemy musztardą i układamy po 2 plasterki boczku.
Cebule kroimy w półplasterki, marchewkę, paprykę i ogórki kiszone w paseczki. Na każdym płacie mięsa układamy po porcji warzyw, zawijamy rolady i związujemy nicią. Tak przyrządzone roladki zawijam każdą z osobna w folię aluminiową i wkładam do lodówki na całą noc.
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy rolady z każdej strony, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy grzybki suszone, rozmaryn, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy bulion się zagotuje zwiększamy ogień i wlewamy wino - pozwalamy gotować się przez 2-3 minuty a potem zmniejszamy ogień do minimum i przykrywamy. Dusimy do miękkości.
Kiedy rolady będą już miękkie wyjmujemy je z sosu i usuwamy nici. Sos przecedzamy i ewentualnie doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąka rozrobiona w odrobinie wody. Teraz roladki wkładamy z powrotem do sosu i trzymamy jeszcze przez 2-3 minuty na słabym ogniu.
Najlepiej podawać z kluskami śląskimi i kapusta czerwoną.
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 256
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 281
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 122
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 224
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 962
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2567
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 256
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 281
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 122
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 224
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami pr...
Odsłon: 962
Pyszna, zdrowa i lekka sałatka z pomidorów, cebuli i szczypiorku.Warzywa poch...
Odsłon: 2567
Składniki
Mięso rozbijamy na płaskie plastry. Najlepiej włożyć je w tym celu do woreczka foliowego, wtedy mięso nie będzie się rozpadać. Każdy plaster posypujemy czosnkiem granulowanym i pieprzem z obu stron. Jedna stronę mięsa smarujemy musztardą i układamy po 2 plasterki boczku.
Cebule kroimy w półplasterki, marchewkę, paprykę i ogórki kiszone w paseczki. Na każdym płacie mięsa układamy po porcji warzyw, zawijamy rolady i związujemy nicią. Tak przyrządzone roladki zawijam każdą z osobna w folię aluminiową i wkładam do lodówki na całą noc.
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy rolady z każdej strony, zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy grzybki suszone, rozmaryn, liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy bulion się zagotuje zwiększamy ogień i wlewamy wino - pozwalamy gotować się przez 2-3 minuty a potem zmniejszamy ogień do minimum i przykrywamy. Dusimy do miękkości.
Kiedy rolady będą już miękkie wyjmujemy je z sosu i usuwamy nici. Sos przecedzamy i ewentualnie doprawiamy do smaku, zagęszczamy mąka rozrobiona w odrobinie wody. Teraz roladki wkładamy z powrotem do sosu i trzymamy jeszcze przez 2-3 minuty na słabym ogniu.
Najlepiej podawać z kluskami śląskimi i kapusta czerwoną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 14
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Ten przepis szczególnie warto wypróbować, pierogi smakują wybornie.
Odsłon: 67