Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , rozpływające się w ustach rolady ze schabu. Są proste w przygotowaniu, szybko mięciutkie i po za tym bardzo smaczne. Moja rodzinka je uwielbia. Polecam
deska do krojenia, nóż, tłuczek, woreczek foliowy, miska , łyżka, tygiel do smażenia,
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Plastry schabu myjemy , osuszamy. Następnie przez woreczek foliowy rozbijamy tłuczkiem. Delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Ogórki kiełbasę oraz obraną cebulę pokroić w kostkę z tym że cebulę w drobną kostkę, a ogórki i kiełbasę w grubiej. Dodać musztardę ,do smaku soli , pieprzu i wymieszać. Porcje farszu nakładać na rolady ciasno zwinąć i obwiązać nitką kuchenną. Lekko oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na początku na dużym płomieniu ognia do zrumienienia , następnie zmniejszyć płomień i smażyć rolady do do miękkości mięsa , podlewając od czasu do czasu wodą. Powstały sos zagęścić mąką wymieszaną w wodzie. Podawać do drugiego dnia. Smacznego.
Nałożenie przygotowanego farszu.
Rolady gotowe do smażenia.
Danie gotowe do podania.