Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądają jak sushi i nawet podobnie smakują, ale to połączenie może spokojnie jeść Seba:) Chcecie poznać co to jest? :) To najprostsze rollsy z ciasta naleśnikowego z dodatkiem pieczonego łososia i mascarpone :) Jeżeli ktoś nie próbował jeszcze, polecam!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31429
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31429
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15111
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1407
Składniki
Na początek zrobimy ciasto, w tym celu odsączamy szpinak, i dodajemy do przesianej mąki, dodajemy mleko, jajko, szczyptę soli i wszystko razem miksujemy na gładką masę. Odstawiamy na bok i w tym samym czasie zajmujemy się łososiem, którego nacieramy solą i pieprzem. Na koniec skrapiamy go sokiem z cytryny i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180°C przez 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy kolejno placki. Łososia wystawiamy, dzielimy na mniejsze porcje i kładziemy na naleśnika, smarujemy z wierzchu mascarpone i zawijamy. Wstawiamy na 10 minut do piekarnika i wyciągamy. Smacznego!