Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimowe, mroźne dni, nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy jak rosół. Pyszny, esencjonalny, pachnący lubczykiem z nutą ostrości pieprzu. Prawda, ze na sama myśl o nim robi się cieplej? No, to do dzieła, gotujmy!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 553
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 553
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Do dużego garnka włożyć wołowinę i porcję z kaczki. Zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zebrać łyżką cedzakową powstałą szumowinę. Gotować na wolnym ogniu pól godziny.
Następnie dodać ćwiartki z kurczaka pozbawione skóry, umyte i obrane warzywa oraz upieczone lub opalone nad ogniem cebulę. Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem, na wolnym ogniu, tak aby wywar tylko pyrkał, gotujemy 2 godziny.
Z rosołu wyciągamy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z gotowanym makaronem nitki. Ja osobiście do talerza dodaję drobno pokrojoną marchewkę i korzeń pietruszki.