Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zimowe, mroźne dni, nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy jak rosół. Pyszny, esencjonalny, pachnący lubczykiem z nutą ostrości pieprzu. Prawda, ze na sama myśl o nim robi się cieplej? No, to do dzieła, gotujmy!
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65063
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 260
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5771
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 424
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65063
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 260
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5771
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 424
Składniki
Do dużego garnka włożyć wołowinę i porcję z kaczki. Zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Zebrać łyżką cedzakową powstałą szumowinę. Gotować na wolnym ogniu pól godziny.
Następnie dodać ćwiartki z kurczaka pozbawione skóry, umyte i obrane warzywa oraz upieczone lub opalone nad ogniem cebulę. Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko razem, na wolnym ogniu, tak aby wywar tylko pyrkał, gotujemy 2 godziny.
Z rosołu wyciągamy warzywa, doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z gotowanym makaronem nitki. Ja osobiście do talerza dodaję drobno pokrojoną marchewkę i korzeń pietruszki.