Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2920
Dodano: 22.02.2013
Odsłon: 12242
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kurę porcjuję i myje,wolowinę też.Do garnka wkladam mięso zalewam wodą gotuję .w tym czasie obieram włoszczyznę myję.Po zagotowaniu (oczywiście aby się nie zbuzowało)dodaję włoszczyznę przyprawy i jeden rosołek warzywny.Gotuję do miękkości mięsa ponieważ u mnie panowie lubią wołowe i kurę z rosołu.Podaję z ziemniakami lub cienkim makaronem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 22 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Ja też robię rosół dodając wegetę i kostkę. usiałabym na soli spróbować w końcu tak właśnie kiedyś się go robiło, no i mówi się że rosół jest antybakteryjny:-)))25 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Przepyszny twój rosół i na pewno wszystkim posmakuje ( zresztą jak spojrzałam od razu zrobiłam się głodna ) ale , produkty jak kura rosołowa wołowina z kością dużo włoszczyzny sól i pieprz wystarczają już na wspaniały rosół , a dodatek wegetty czy kostek rosołowych jest zbędnym przedobrzeniem.Zdjęcie jest w porządku :)) Miłego dnia :)))5
28 Kto głosował? | Odpowiedz