Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewa i świetnie smakuje ale tez świetnie nadaje się aby zamrozic go w kostkach i wykorzystac póżniej
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456834
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456834
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1231
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2102
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 510
Składniki
Do gotującej się wody,wsadzamy umyte mięso,liśc laurowy,ziele angielskie i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 30 min,od czasu do czasu ściągając "szumowiny".Cebule kroimyw krążki, przysmażamy na suchej patelni ,wrzucamy pokrojone w słupki jarzyny.Gotujemu na bardzo małym ogniu(tak aby sie niezagotował) następne 30 min.Przyprawiamy według uznania
Podawac z makaronem nitki,lub lanymi kluskami.Najlepiej smakuje posypany zieloną pietruszka.Jeśli rosół chcemy zamrozic,należy go ostudzic,przelac przez sito a wywar wlac do woreczków od kostek do lodów.