Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewa i świetnie smakuje ale tez świetnie nadaje się aby zamrozic go w kostkach i wykorzystac póżniej
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10093
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2718
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1843
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 705
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3940
Składniki
Do gotującej się wody,wsadzamy umyte mięso,liśc laurowy,ziele angielskie i gotujemy na niewielkim ogniu przez ok 30 min,od czasu do czasu ściągając "szumowiny".Cebule kroimyw krążki, przysmażamy na suchej patelni ,wrzucamy pokrojone w słupki jarzyny.Gotujemu na bardzo małym ogniu(tak aby sie niezagotował) następne 30 min.Przyprawiamy według uznania
Podawac z makaronem nitki,lub lanymi kluskami.Najlepiej smakuje posypany zieloną pietruszka.Jeśli rosół chcemy zamrozic,należy go ostudzic,przelac przez sito a wywar wlac do woreczków od kostek do lodów.