Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosół z pęgi wołowej.

Rosół z pęgi wołowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 816 Ocena: 15697

Dodano:

Odsłon: 2778

Czasami lubię zjeść rosołek typowo wołowy.Jest delikatny i bardzo smaczy.Duża ilość warzyw daje super smak,jest pachnący no i zdrowy. Bardzo polecam:)

Składniki

  • Pęga wołowa 1,20-140 kg
  • Marchew 4 szt.średnie
  • Por około 30cm
  • Pietruszka 2 korzenie
  • Seler wraz nacią
  • Cebula 1 szt. podsmażona na palniku
  • Lubczyk 1 gałązka
  • Kalarepa 1/2
  • Pietruszka natka 2-3 gałązki
  • Sól,pieprz,magii, wegeta do smaku
  • Kapusta włoska 1,4 główki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą pęgę poporcjować ,zalać wodą 3l i gotować na minimalnym ogniu.Zebrać szumy dodać jarzyny i gotować do miękkości mięska.
    Gdy mięsko jest miękkie doprawić do smaku wg.własnego smaku.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń