Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski rosół w nieco innym wydaniu. Warto skosztować ziołowych kluseczek, które odmienią smak tej zupy i zachwycą wszystkich, którzy jej skosztują.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21659
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21659
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Korpus z kurczaka i udko dokładnie umyć, zalać 2 l zimnej wody i gotować na wolnym ogniu cały czas zbierając szumowiny. Gdy przestaną się zbierać dodać oczyszczone warzywa, opaloną na ogniu cebulę, listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Podkręcić nieco ogień i gotować ok. 1h.
W tym czasie przygotować kluseczki ziołowe. Twaróg bardzo dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, siekanymi ziołami i doprawić. Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Zupę podawać z kluseczkami i pokrojoną w plasterki marchewką z rosołu.