Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski rosół w nieco innym wydaniu. Warto skosztować ziołowych kluseczek, które odmienią smak tej zupy i zachwycą wszystkich, którzy jej skosztują.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 36
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 241
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 22
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2102
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 36
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 241
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 22
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2102
Składniki
Korpus z kurczaka i udko dokładnie umyć, zalać 2 l zimnej wody i gotować na wolnym ogniu cały czas zbierając szumowiny. Gdy przestaną się zbierać dodać oczyszczone warzywa, opaloną na ogniu cebulę, listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Podkręcić nieco ogień i gotować ok. 1h.
W tym czasie przygotować kluseczki ziołowe. Twaróg bardzo dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, siekanymi ziołami i doprawić. Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Zupę podawać z kluseczkami i pokrojoną w plasterki marchewką z rosołu.