Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski rosół w nieco innym wydaniu. Warto skosztować ziołowych kluseczek, które odmienią smak tej zupy i zachwycą wszystkich, którzy jej skosztują.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2207
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2207
Składniki
Korpus z kurczaka i udko dokładnie umyć, zalać 2 l zimnej wody i gotować na wolnym ogniu cały czas zbierając szumowiny. Gdy przestaną się zbierać dodać oczyszczone warzywa, opaloną na ogniu cebulę, listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Podkręcić nieco ogień i gotować ok. 1h.
W tym czasie przygotować kluseczki ziołowe. Twaróg bardzo dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, siekanymi ziołami i doprawić. Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Zupę podawać z kluseczkami i pokrojoną w plasterki marchewką z rosołu.