Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski rosół w nieco innym wydaniu. Warto skosztować ziołowych kluseczek, które odmienią smak tej zupy i zachwycą wszystkich, którzy jej skosztują.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 138
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2244
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 138
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 189
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 191
Składniki
Korpus z kurczaka i udko dokładnie umyć, zalać 2 l zimnej wody i gotować na wolnym ogniu cały czas zbierając szumowiny. Gdy przestaną się zbierać dodać oczyszczone warzywa, opaloną na ogniu cebulę, listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Podkręcić nieco ogień i gotować ok. 1h.
W tym czasie przygotować kluseczki ziołowe. Twaróg bardzo dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, siekanymi ziołami i doprawić. Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Zupę podawać z kluseczkami i pokrojoną w plasterki marchewką z rosołu.