Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo rozgrzewająca zupa, idealna na zimową porę
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 121
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 844
Składniki
Kalafior kroimy w różyczki, marchew w plasterki, seler i pietruszkę ścieramy na tarce, ziemniaki, cebulę i czosnek w kostkę. Do garnka dajemy odrobinę oleju wrzucamy cebulę i czosnek, mieszamy aż się zeszkli, na to wlewamy wodę, dajemy liść laurowy, ziele angielskie, kminek sól i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kalafior, marchew, seler i pietruszkę, dajemy łyżeczkę cukru, chwile gotujemy, po ok. 5 minutach dodajemy ziemniaki, oraz przyprawę Curry, oraz ostrą paprykę.
Gdy zupa się gotuje, kroimy ogórek konserwowy w kostkę, żeby zabielić i zagęścić zupę mieszamy wodę, śmietanę, mąkę, oraz musztardę. Gdy ziemniaki i kalafior są już miękkie zabielamy zupę, dodajemy pokrojone ogórki, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia i doprawiamy jeszcze do smaku, solą, pieprzem, oraz Curry.