Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rozgrzewający kociołek cygański"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1134
Składniki
Mięso pokrój w grubą kostkę. Posyp solą, pieprzem i oprósz papryką. W rondlu rozgrzej oliwę, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, pieczarki, paprykę i posiekaną cebulę.
Całość smaż 10 minut, zalej bulionem i czerwonym winem. Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy, ostry ketchup i pikantny sok pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
Przed podaniem sos posyp posiekaną kolendrą.Danie udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Na żywo