Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rozgrzewający krem z dyni"
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno posiekaną cebulę i papryczkę chili, po czym dorzuć obraną i pokrojoną w kostkę dynię.
Smaż warzywa około 5 minut, stale mieszając, a następnie zalej je wrzącą wodą i dopraw solą, pieprzem oraz imbirem startym na tarce o najmniejszych oczkach.
Po kwadransie gotowania dolej śmietankę i zmiksuj całość na gładki krem.
Gotową zupę rozlej do talerzy i podawaj z groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV