Do góry

Dania główne Przepis na:

Rozmarynowy pstrąg łososiowy na szpinakowej kołderce

Rozmarynowy pstrąg łososiowy na szpinakowej kołderce

Autor:

Przepisów i artykułów: 946 Ocena: 24956

Dodano:

Odsłon: 2569

Propozycja na delikatnego i aromatycznego pstrąga łososiowego, podawanego na szpinakowej kołderce z nutką francuskiego sera gruyere.

Składniki

  • filet z pstrąga łososiowego
  • szpinak mrożony
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naruralnego
  • masło
  • 1,5 łyżki sera gruyere
  • PRZYPRAWY:
  • cukier trzcinowy
  • sól morska
  • pieprz biały
  • gałka muszkatołowa
  • rozmaryn
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na początku przygotowujemy szpinakową kołderkę:

    Na rozgrzanym maśle rozpuszczamy kawałki mrożonego szpinaku i smażymy go około 5 minut do odpowiedniego odparowania wody. Następnie dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy: rozmaryn, biały pieprz, gałkę muszkatołową i odrobinę cukru trzcinowego. Całość dusimy około 5 minut. Na sam koniec szpinak doprawiamy solą i mieszamy z 1,5 łyżki startego sera gruyere.

  2. Filety z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze porcje i oprószamy je solą morską i rozmarynem.

    Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron przez około 2- 3 minuty.

    Gotowego pstrąga układamy na szpinakowej kołderce. Podajemy z ziemniaczanym puree.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń