Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i aromatycznego pstrąga łososiowego, podawanego na szpinakowej kołderce z nutką francuskiego sera gruyere.
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 144
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 187
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 103
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 42
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 144
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 187
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 54
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 103
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 42
Składniki
Na początku przygotowujemy szpinakową kołderkę: Na rozgrzanym maśle rozpuszczamy kawałki mrożonego szpinaku i smażymy go około 5 minut do odpowiedniego odparowania wody. Następnie dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy: rozmaryn, biały pieprz, gałkę muszkatołową i odrobinę cukru trzcinowego. Całość dusimy około 5 minut. Na sam koniec szpinak doprawiamy solą i mieszamy z 1,5 łyżki startego sera gruyere.
Filety z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze porcje i oprószamy je solą morską i rozmarynem. Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron przez około 2- 3 minuty. Gotowego pstrąga układamy na szpinakowej kołderce. Podajemy z ziemniaczanym puree. Życzę smacznego! :)