Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i aromatycznego pstrąga łososiowego, podawanego na szpinakowej kołderce z nutką francuskiego sera gruyere.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103801
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2012
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103801
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2012
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5884
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5879
Składniki
Na początku przygotowujemy szpinakową kołderkę: Na rozgrzanym maśle rozpuszczamy kawałki mrożonego szpinaku i smażymy go około 5 minut do odpowiedniego odparowania wody. Następnie dodajemy dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 2 łyżki jogurtu naturalnego oraz przyprawy: rozmaryn, biały pieprz, gałkę muszkatołową i odrobinę cukru trzcinowego. Całość dusimy około 5 minut. Na sam koniec szpinak doprawiamy solą i mieszamy z 1,5 łyżki startego sera gruyere.
Filety z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry, kroimy na mniejsze porcje i oprószamy je solą morską i rozmarynem. Tak przygotowane filety smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron przez około 2- 3 minuty. Gotowego pstrąga układamy na szpinakowej kołderce. Podajemy z ziemniaczanym puree. Życzę smacznego! :)