Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Różowe pierogi z serem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Zetrzyj połówkę obranego buraczka na tarce o jak najdrobniejszych oczkach i wymieszaj z mąką.
Dodaj pozostałe i wszystko szybko zagnieć, dolewając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Przygotuj farsz: utrzyj ser z żółtkami i cukrem waniliowym. Spróbuj i dosłodź do smaku.
Cienko rozwałkuj ciasto. Wycinaj szklanką kółka, nakładaj na nie farsz, zlepiaj brzegi. Wrzucaj pierożki partiami do osolonego wrzątku, gotuj około 4 minut od wypłynięcia. Podawaj polane stopionym masłem.
czas przygotowania40 min ilość porcji5 cena za porcję1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie