Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące placki z młodych ziemniaków.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5963
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 764
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy razem z cebulą na tarce, połowę ziemniaków na wiórki i drugą połowę na mniejsze wiórki. Do startych ziemniaków dodajemy mąkę, sól, pieprz, majeranek i jajka. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Nagrzewamy olej na patelni i smażymy placki na złocisty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki osączamy na ręczniczku papierowym z oleju. Smacznego !!!