Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe i smaczne. Odskocznia dla zwykłych pierogów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5416
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12338
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5416
Składniki
Z wszystkich składników oprócz truskawek i 2 łyżek curku wyrobić ciasto drożdżowe. Oprószyć mąką i odstawić w ciepłe miejsce, by ciasto urosło.
Truskawki wymieszać z cukrem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz do głębokiego smażenia.
Od wyrośniętego ciasta odrywać kawałki, formować placuszki, układać truskawki i lepić pierożki.
Wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron.
Wyjmować na talerz wyściełany papierowym ręcznikiem, aby pierożki ociekły z tłuszczu.
Podawać oprószone cukrem pudrem i polane sosem truskawkowym. Można również udekorować keksami z bitej śmietany.