Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rumsztyk z cebulą to szybkie, a zarazem niezwykle efektowne i smaczne danie, które doskonale sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Jego przygotowanie jest banalnie proste i wymaga zaledwie kilku składników. Kluczem do sukcesu jest dobór wysokiej jakości mięsa oraz odpowiednia temperatura i czas smażenia. Rumsztyk najlepiej smakuje zaraz po przyrządzeniu, serwowany z gotowanymi ziemniakami i lekką, chrupiącą surówką. Wypróbujcie ten przepis u siebie w domu! Gwarantujemy, że powrócicie do niego nie raz.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5220
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2294
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6935
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5220
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2294
Składniki
Mięso kroimy na 4 równej wielkości plastry. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Następnie plastry mięsa przyprawiamy z każdej strony świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane lub olej. Na dobrze rozgrzany tłuszcz przekładamy wołowinę. Smażymy przez 2-3 minuty z każdej strony (jeśli chcemy dobrze wysmażone mięso, możemy wydłużyć czas do 3-5 minut). Usmażone steki zdejmujemy z patelni.
Cebulę obieramy z łupin i kroimy w krążki. Następnie przerzucamy ją na patelnię i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dusimy ją do miękkości.
Podsmażoną cebulkę przekładamy na wcześniej usmażone mięso. Rumsztyk z cebulą serwujemy z ulubionymi dodatkami. Mogą to być ziemniaki z wody, puree lub frytki i ulubiona surówka.