Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki na pikantnie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź go, ale nie przelewaj zimną wodą. Wymieszaj z 1 łyżką oliwy. Odstaw. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni podgrzej masło. Kiełbasę pokrój na plasterki i wrzuć na patelnię. Dodaj czosnek. Smaż kilka minut. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C.
Podsmażoną kiełbasę zdejmij z patelni i przełóż do głębokiego naczynia. Na tej samej patelni usmaż sadzone jajka, najlepiej w silikonowym okręgu, by zachowały okrągły kształt. Posól je i posyp pieprzem. Ser zetrzyj na grubsze wiórki (najlepiej obieraczką do warzyw). Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą.
Makaron wymieszaj z kiełbasą, dopraw papryką. Wyłóż do przygotowanego naczynia. Rozłóż usmażone jajeczka. Przykryj folią aluminiową i zapiekaj 15 minut. Zdejmij folię, posyp serem, ponownie zapiecz (ser powinien się rozpuścić). Posyp ziołami. Podawaj np. z mieszanką zielonych sałat z sosem winegret.Źródło: Naj