Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja przepadam za daniami z wykorzystaniem makaronu...każdego! Tym razem proponuję rurki podane w drobiowo-pomidorowym sosie ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4147
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać boczek pokrojony w paski. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pierś pokrojona w kostkę, przyprawy i dusić do miękkości. Na końcu dodać odcedzony groszek, podlać woda i zagotować.
Ze śmietany, mąki i koncentratu przygotować sos, którym należy zagęścić potrawę, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na talerz wyłożyć porcję makaronu i polać sosem.