Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja przepadam za daniami z wykorzystaniem makaronu...każdego! Tym razem proponuję rurki podane w drobiowo-pomidorowym sosie ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25935
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3283
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1418
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać boczek pokrojony w paski. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pierś pokrojona w kostkę, przyprawy i dusić do miękkości. Na końcu dodać odcedzony groszek, podlać woda i zagotować.
Ze śmietany, mąki i koncentratu przygotować sos, którym należy zagęścić potrawę, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na talerz wyłożyć porcję makaronu i polać sosem.