Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja przepadam za daniami z wykorzystaniem makaronu...każdego! Tym razem proponuję rurki podane w drobiowo-pomidorowym sosie ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11927
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16336
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5229
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać boczek pokrojony w paski. Smażyć przez kilka minut. Następnie dodać pierś pokrojona w kostkę, przyprawy i dusić do miękkości. Na końcu dodać odcedzony groszek, podlać woda i zagotować.
Ze śmietany, mąki i koncentratu przygotować sos, którym należy zagęścić potrawę, zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na talerz wyłożyć porcję makaronu i polać sosem.