Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie, zamiast makaronu rurki można dać inny makaron.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8723
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8723
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dodać mięso, przyprawić warzywkiem. Smażyć aż z mięsa odparuje nadmiar wody.
Cukinię i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Pozostały czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki dodać do mięsa, dodać sól, pieprz i cukier do smaku.
Sos gotować około pół godziny aż odparuje nadmiar wody i sos zgęstnieje.
Ugotować makaron i wymieszać z sosem. Smacznego.