Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące danie, zamiast makaronu rurki można dać inny makaron.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Składniki
W garnku rozgrzać kilka łyżek oleju, zeszklić drobno posiekaną cebulę i ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Dodać mięso, przyprawić warzywkiem. Smażyć aż z mięsa odparuje nadmiar wody.
Cukinię i paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Pozostały czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki dodać do mięsa, dodać sól, pieprz i cukier do smaku.
Sos gotować około pół godziny aż odparuje nadmiar wody i sos zgęstnieje.
Ugotować makaron i wymieszać z sosem. Smacznego.