Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co by od mięsa trochę odpocząć, polecam ruskie kotleciki na obiad niedzielny
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 32
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6689
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 32
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6689
Składniki
Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i tłuczemy. (chyba, że macie z poprzedniego dnia)
Twaróg kruszymy i wrzucamy do ostygniętych ziemniaków, dodajemy koperek wedle uznania. Cebulę szklimy i ostygniętą dajemy do reszty. Tłuczemy wszystko ponownie.
Przełożyć masę do miski, przyprawić solą i pieprzem, dodać roztrzepane jajo (zostawić odrobinę do posmarowania, jeśli nie robicie typowej panierki) i zagniatamy "ciasto" ręcznie.
Formujemy kotleciki. I tu już jak chcecie albo smarujemy resztą jajka nasze kotleciki i posypujemy mąką kukurydzianą (ja tak zrobiłam, a mąkę sypałam przez sitko tak jak cukier puder) lub obtaczacie kotlety w typowej panierce i smażymy.