Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie zrobiłam więcej ciasta do pierogów z kapustą ,z drugiej jej części zrobiłam ruskie pierogi,które uwielbiam,a najbardziej podsmażone na maśle na zloty kolor.Ta skórka chrupiąca,maczane w śmietanie..mmm...kto nie lubi? Polecam serdecznie:)
Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej.
Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser.
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle.
Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak.
Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić.
Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia.
Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem.
Smacznego życzę!
Ojciec - jako 100% Ślązak nie wyobrażał sobie, że można jeść ziemniaki z sere...
Odsłon: 19009
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 100
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26773
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 771
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 145
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 848
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 100
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26773
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 771
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 145
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 848
Składniki
Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej. Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak. Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić. Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem. Smacznego życzę!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Dania główne
Kurczak pieczony na puszce piwa
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 85
Placki z cukinii i marchewki
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 100