Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie zrobiłam więcej ciasta do pierogów z kapustą ,z drugiej jej części zrobiłam ruskie pierogi,które uwielbiam,a najbardziej podsmażone na maśle na zloty kolor.Ta skórka chrupiąca,maczane w śmietanie..mmm...kto nie lubi? Polecam serdecznie:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45649
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 752
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22784
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15185
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4896
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45649
Składniki
Ziemniaki uotować najlepiej dzień wcześniej. Na drugi dzień zmielić ziemniaki i ser. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać do zmielonych ziemniaków i sera,dać pieprz oraz sól,ja daję dużo pieprzu,lubię ostry smak. Ciasto rozwałkować ,wykrawać szklanką lub kroić na kwadraty.Nakładać farsz i dokładnie zalepić. Na gotującą i posoloną wodę wrzucać pierogi partiami i gotować dwie min.od momentu wypłynięcia. Ugotowane wyjmować łyżką cedzakową na talerz i polać zrumienionym masłem. Smacznego życzę!