Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananas wykorzystywany jest jako naturalny środek, który wspomaga trawienie, stosowany jest w dietach. Również można wykorzystać jego słodko kwaśny smak oraz aromat do różnych potraw, proponuję rybę.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 844
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 844
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 61
Składniki
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2. Zanurzamy w roztrzepanym jajku.
3. Obtaczamy w mące.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
7. Pod koniec prużenia dodajemy przecier oraz ketchup.
8. Rybę układamy w naczyniu.
9. Polewamy sosem z papryki i ananasa. 10. Rybka gotowa. 11. Smacznego.