Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba marynowana w sosie teryaki

Ryba marynowana w sosie teryaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 11583

Dodano:

Odsłon: 368

Delikatna i bogata w smaku!

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet podzieliłam na porcje. Oprószyłam je solą, chili i skropiłam sosem teryaki i oliwą.

    Bardzo mało pracy a efekt jest świetny.

    Najlepiej aby ryba poleżała około pół godziny- ale może też spędzić noc w lodówce.

  2. Rybę najpierw usmażyłam od strony skóry.

    Marynata sprawia, że ryba jest soczysta, delikatna a sos wzbogaca jej smak.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń