Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona z pieczarkami

Ryba pieczona z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2318 Ocena: 14647

Dodano:

Odsłon: 618

Pieczony dorsz smakuje wybornie, jest zdrowy i prosty w wykonaniu.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z dorsza 70 dag
  • Masło 3 łyżki
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Cebula biała średnia 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Filety ułożyć w naczyniu żaroodporny wysmarowanym tłuszczem, posypać pokrojonymi w paseczki pieczarkami, cebulą pokrojoną w plastry, posolić, posypać pieprzem, skropić obficie masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 35 minut, często podlewając masłem, możemy podlać potrawę odrobiną wody. Podawać z ziemniakami i dowolna surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń