Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych, lekkich dań dla dzieci. Wygląda kolorowo i apetycznie.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2191
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2519
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 489
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1219
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2191
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2519
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 489
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1219
Składniki
Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę, pietruszkę i cukinie. Pora kroimy w drobną kosteczkę. Do dużego garnka wkładamy masło i dusimy pora przez ok. 10 minut. Potem dodajemy startą marchewkę i pietruszkę, liście laurowe, słodką paprykę, pieprz i zalewamy 2 szklankami wody. Po 10 minutach dodajemy startą cukinię. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok. godzinę. Co pewien czas mieszamy. Jeżeli potrzeba, dolewamy wodę. Odstawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy na całą noc w lodówce.
Garnek z warzywami wyjmujemy z lodówki. Odgrzewamy na małym ogniu przez ok. pół godziny. Doprawiamy pieprzem (jeżeli potrzeba) i sokiem z cytryny. W tym czasie przygotowujemy rybę. Oczyszczamy, sprawdzamy czy nie ma ości i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone kawałki ryby przekładamy np. do żaroodpornego naczynia (łatwiej będzie ją wtedy odgrzać) i nakładamy na nie warzywa.