Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z moich ulubionych, lekkich dań dla dzieci. Wygląda kolorowo i apetycznie.
Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę, pietruszkę i cukinie. Pora kroimy w drobną kosteczkę. Do dużego garnka wkładamy masło i dusimy pora przez ok. 10 minut. Potem dodajemy startą marchewkę i pietruszkę, liście laurowe, słodką paprykę, pieprz i zalewamy 2 szklankami wody. Po 10 minutach dodajemy startą cukinię. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok. godzinę. Co pewien czas mieszamy. Jeżeli potrzeba, dolewamy wodę. Odstawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy na całą noc w lodówce.
Garnek z warzywami wyjmujemy z lodówki. Odgrzewamy na małym ogniu przez ok. pół godziny. Doprawiamy pieprzem (jeżeli potrzeba) i sokiem z cytryny.
W tym czasie przygotowujemy rybę. Oczyszczamy, sprawdzamy czy nie ma ości i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni.
Usmażone kawałki ryby przekładamy np. do żaroodpornego naczynia (łatwiej będzie ją wtedy odgrzać) i nakładamy na nie warzywa.
Tak, też zadawałem sobie pytanie dlaczego ta potrawa jest tak nazwana. Trochę...
Odsłon: 3540
Ryba po grecku to propozycja, która sprawdza się w roli śniadania, obiadu i k...
Odsłon: 4378
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 19
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78261
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44138
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2584
Tort indyjski lekki dla zoladka, dla tych co nie zgrywaja bohaterow po treningu.
Odsłon: 19
Przepis dnia
Smakowite połączenie młodej kapusty i sera żółtego. Nie sądziłam że wyjdą tak...
Odsłon: 78261
Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem...
Odsłon: 44138
Młoda kapusta gotowana z pieczarkami i warzywami.
Odsłon: 2584
Składniki
Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchewkę, pietruszkę i cukinie. Pora kroimy w drobną kosteczkę. Do dużego garnka wkładamy masło i dusimy pora przez ok. 10 minut. Potem dodajemy startą marchewkę i pietruszkę, liście laurowe, słodką paprykę, pieprz i zalewamy 2 szklankami wody. Po 10 minutach dodajemy startą cukinię. Dusimy ok. 15 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Garnek przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez ok. godzinę. Co pewien czas mieszamy. Jeżeli potrzeba, dolewamy wodę. Odstawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy na całą noc w lodówce.
Garnek z warzywami wyjmujemy z lodówki. Odgrzewamy na małym ogniu przez ok. pół godziny. Doprawiamy pieprzem (jeżeli potrzeba) i sokiem z cytryny. W tym czasie przygotowujemy rybę. Oczyszczamy, sprawdzamy czy nie ma ości i kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej patelni. Usmażone kawałki ryby przekładamy np. do żaroodpornego naczynia (łatwiej będzie ją wtedy odgrzać) i nakładamy na nie warzywa.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Dania główne
Krokiety w waflu
Dania główne
Cynamonowe placuszki
Bigos z młodej kapusty
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 31
Ryż z koktajlem truskawkowym
Ryż z koktajlem truskawkowym czyli pyszny smakołyk z dzieciństwa w sam raz na...
Odsłon: 38