Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna ryba zamknięta w chrupiącej panierce przykryta pysznym warzywnym sosem. Doskonała na ciepło jak i na zimno.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 135
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8539
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 358
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4928
Składniki
Filety polewamy sokiem z cytryny. A następnie po kolei panierujemy. Najpierw w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
A na końcu w bułce tartej.
O panierowane ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor z obu stron i odstawiamy do przestygnięcia.
Na patelni podsmażamy warzywa: oczyszczonego i pokrojonego w pół paseczki pora, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewki i pietruszki oraz dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Warzywa dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy, a następnie podlewamy niewielką ilością wodą i dusimy do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy wówczas do nich przecier pomidorowy i keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu utworzenia nam się warzywnego sosu.
Usmażoną rybę kroimy na kawałki, połowę ryby układamy na dnie przeźroczystego naczynia, na to wylewamy połowę warzywnego sosu.
Na sosie układamy pozostałą część ryby, którą pokrywamy resztą warzywnego sosu. Potrawę możemy podawać na ciepło jak i również na zimno. Smacznego !!!
;-D