Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna ryba zamknięta w chrupiącej panierce przykryta pysznym warzywnym sosem. Doskonała na ciepło jak i na zimno.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3154
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 180
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 365
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3154
Składniki
Filety polewamy sokiem z cytryny. A następnie po kolei panierujemy. Najpierw w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
A na końcu w bułce tartej.
O panierowane ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor z obu stron i odstawiamy do przestygnięcia.
Na patelni podsmażamy warzywa: oczyszczonego i pokrojonego w pół paseczki pora, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewki i pietruszki oraz dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Warzywa dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy, a następnie podlewamy niewielką ilością wodą i dusimy do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy wówczas do nich przecier pomidorowy i keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu utworzenia nam się warzywnego sosu.
Usmażoną rybę kroimy na kawałki, połowę ryby układamy na dnie przeźroczystego naczynia, na to wylewamy połowę warzywnego sosu.
Na sosie układamy pozostałą część ryby, którą pokrywamy resztą warzywnego sosu. Potrawę możemy podawać na ciepło jak i również na zimno. Smacznego !!!
;-D