Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna ryba zamknięta w chrupiącej panierce przykryta pysznym warzywnym sosem. Doskonała na ciepło jak i na zimno.
Robię co roku na wigilię i zawsze szybko znika do ostatniego kawałka. Świetni...
Odsłon: 2329
Tradycyjna ryba po grecku, ale z małym dodatkiem smakowym. Warto wypróbować :)
Odsłon: 14498
Smażona ryba zamarynowana w zalewie octowej, zanurzona w warzywach i sosie po...
Odsłon: 8991
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 180
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1001
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 651
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 87
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3613
Lekkie placuszki na skyrze, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub pod...
Odsłon: 180
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 1001
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 651
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 87
Jeden z pomysłów na obiad jednogarnkowy dla całej rodziny :) Kurczak na ryżu...
Odsłon: 3613
Składniki
Filety polewamy sokiem z cytryny. A następnie po kolei panierujemy. Najpierw w mące. Następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem.
A na końcu w bułce tartej.
O panierowane ryby smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto-brązowy kolor z obu stron i odstawiamy do przestygnięcia.
Na patelni podsmażamy warzywa: oczyszczonego i pokrojonego w pół paseczki pora, obrane i starte na tarce o grubych oczkach marchewki i pietruszki oraz dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
Warzywa dokładnie mieszamy i lekko podsmażamy, a następnie podlewamy niewielką ilością wodą i dusimy do miękkości. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy wówczas do nich przecier pomidorowy i keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do momentu utworzenia nam się warzywnego sosu.
Usmażoną rybę kroimy na kawałki, połowę ryby układamy na dnie przeźroczystego naczynia, na to wylewamy połowę warzywnego sosu.
Na sosie układamy pozostałą część ryby, którą pokrywamy resztą warzywnego sosu. Potrawę możemy podawać na ciepło jak i również na zimno. Smacznego !!!
;-D
Przepisy Dania główne
Dania główne
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Dania główne
Szybki obiad
Dania główne
Naleśniki Ani Starmach
Dania główne
Tanioszki
Grillowana karkówka z ziemniaczkami
Proste w przygotowaniu i pyszne.
Odsłon: 15
Szybki obiad
Szybki obiad z trzech składników? Dodaj do nich ulubione zioła i gotowe! Taki...
Odsłon: 107920