Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 371
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 958
Polecam.
Odsłon: 285
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 371
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 958
Składniki
Kostkę rosołową rozpuszczamy i do gotującego się bulionu wrzucamy filety. Po 20minutach odcedzamy i odkładamy na półmisku. Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na grubej tarce, a cebulę drobno siekamy. Wszystko dusimy na małym ogniu. Do miękkich jarzyn dodajemy rozmieszany z wodą koncentrat i dusimy około 15minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem zalewamy rybę (ciepłą rybę – jeśli danie będzie podane jako obiad, lub zimną rybę - jeśli podamy ją na przykład jako przystawkę). Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny.