Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2950
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9473
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2950
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6526
Składniki
Kostkę rosołową rozpuszczamy i do gotującego się bulionu wrzucamy filety. Po 20minutach odcedzamy i odkładamy na półmisku. Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na grubej tarce, a cebulę drobno siekamy. Wszystko dusimy na małym ogniu. Do miękkich jarzyn dodajemy rozmieszany z wodą koncentrat i dusimy około 15minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem zalewamy rybę (ciepłą rybę – jeśli danie będzie podane jako obiad, lub zimną rybę - jeśli podamy ją na przykład jako przystawkę). Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny.