Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko, zdrowo i smacznie. Danie można podawać na ciepło i na zimno.
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 247
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 34
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 26
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub...
Odsłon: 288
Składniki
Kostkę rosołową rozpuszczamy i do gotującego się bulionu wrzucamy filety. Po 20minutach odcedzamy i odkładamy na półmisku. Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na grubej tarce, a cebulę drobno siekamy. Wszystko dusimy na małym ogniu. Do miękkich jarzyn dodajemy rozmieszany z wodą koncentrat i dusimy około 15minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem zalewamy rybę (ciepłą rybę – jeśli danie będzie podane jako obiad, lub zimną rybę - jeśli podamy ją na przykład jako przystawkę). Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny.