Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na bardzo smaczna smażona w cieście rybę, w słodko – kwaśnej zalewie. Sprawdzi się świetnie jako danie na każda okazję. Smakuje również wybornie na drugi dzien. Zrób ja koniecznie!
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2152
Królowa grilla :)
Odsłon: 1368
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 218
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2152
Królowa grilla :)
Odsłon: 1368
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 218
Składniki
Rozmrożoną rybę, jeśli używacie mrożonej, osuszyć ręcznikiem papierowym i przyprawić sola i pieprzem, po obu stronach. Rybę odstawić do lodówki aby się zamarynowała, a w międzyczasie zrobić ciasto:
Do miski wsypać mąkę, dodać jajko, szczyptę soli, mleko i odpowiednia ilość wody do uzyskania gęstego ciasta. Całość dobrze wymieszać i odstawić na minimum 15 minut.
W międzyczasie zrobić zalewę: obraną cebule pokroić w piórka i podsmażyć na gorącym oleju. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona w paseczki paprykę i pokrojone w kostkę ogórki. Całość podsmażyć. Kiedy papryka lekko zmięknie, zdjąć z grzania. Do garnka wlać wszystkie składniki na marynatę, doprawić sola i pieprzem, dobrze wymieszać i zagotować. Kiedy zalewa się zgotuje zdjąć ja z grzania i dodać do niej usmażone wcześniej warzywa. Następnie usmażyć rybę: Na sporej ilości gorącego oleju usmażyć obtoczoną w cieście rybę.
Usmażona rybę wyłożyć na półmisku i zalać przygotowana wcześniej zalewą z warzywami. Rybę można układać warstwowo. Rybę można serwować na gorąco lub zimno. Świetnie smakuje na drugi dzień, można ją wiec przygotować z wyprzedzeniem. Smacznego!