Doskonała ryba doprawiana pikantnym sosem kebab gyros
Ryba po syczuańsku
Składniki
- sos kebab gyros ostry
- dorada lub inna ryba morska
- trzy kolory papryczek chili
- Czosnek
- Gorczyca
- Pieczarki
- pieprz syczuański
- Sól
- sos sojow
- Olej roślinny
- czarny sezam
- bazylia tajska
- Kolendra
- Mięta
- kiełki mizuny
Składniki
- sos kebab gyros ostry
- dorada lub inna ryba morska
- trzy kolory papryczek chili
- Czosnek
- Gorczyca
- Pieczarki
- pieprz syczuański
- Sól
- sos sojow
- Olej roślinny
- czarny sezam
- bazylia tajska
- Kolendra
- Mięta
- kiełki mizuny

Etapy przygotowania
Siekamy papryczki chili, zioła i czosnek i nadziewamy tym naciętą na skórze rybę. Smażymy rybę na oleju i podlewamy sosem sojowym, dodajemy pieczarki, gorczyce i pieprz syczuański. Na talerz wykładamy sos. Następnie rybę. Posypujemy czarnym sezamem i posiekaną chili. Dekorujemy kiełkami i ziołami.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1029

Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 623
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Bałkańska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Bułki
- Dla zdrowia
Odsłon: 1029

Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 623



Składniki
- sos kebab gyros ostry
- dorada lub inna ryba morska
- trzy kolory papryczek chili
- Czosnek
- Gorczyca
- Pieczarki
- pieprz syczuański
- Sól
- sos sojow
- Olej roślinny
- czarny sezam
- bazylia tajska
- Kolendra
- Mięta
- kiełki mizuny
Siekamy papryczki chili, zioła i czosnek i nadziewamy tym naciętą na skórze rybę. Smażymy rybę na oleju i podlewamy sosem sojowym, dodajemy pieczarki, gorczyce i pieprz syczuański. Na talerz wykładamy sos. Następnie rybę. Posypujemy czarnym sezamem i posiekaną chili. Dekorujemy kiełkami i ziołami.